torstai 10. syyskuuta 2015

Vuosi numero kaksi



Moikka vaan pitkästä aikaa!

Kesän aikana tulikin sitten aika reilun mittainen tauko bloggaamisesta. Eipä minulla juuri olisikaan ollut kerrottavaa, ainakaan näin opiskelijaelämään liittyen. Nyt ihanan pitkä loma on ohi, luennot alkoivat eilen, ja pyrin taas päivittelemään kuulumisia niin usein kun ehdin!
Neljän kuukauden loma teki hyvää. Se on niin pitkä aika, että ilman mitään puuhaa siinä saattaisi kyllästyä. Täällä oletetaankin, että suurin osa opiskelijoista joko työskentelee, on harjoittelussa, avustaa tutkimuksen teossa  tai ottaa kesäkursseja. Toki ihan kunnon lomailun ja rentotuminen on tärkeää, ja pitkällä vapaalla varmistetaan, että siihenkin jää aikaa.

Itse olin suurimman osan ajan lomasta töissä Arnoldsilla. Kahviloissa työskentely tuli tutuksi viime vuonna täällä kampuksella, joten lähtökohdat olivat sinäänsä ihan hyvät, vaikken alaa ole opiskellutkaan. Työ oli yllättävän haastavaa: opeteltavaa ja muistettavaa oli kauheasti, iltaisin kahvila piti hoitaa ja sulkea yksin, ja asiakkaita riitti. Onneksi alun jännityksen, mokailun ja huolehtimisen jälkeen homma alkoi sujua mukavasti. Työkaverit olivat todella mukavia, työtehtävät vaihtelevia, ja asiakaspalvelu palkitsevaa. Voisin hyvin kuvitella työskenteleväni samantapaisissa tehtävissä myöhemminkin.

Töiden loputtua elokuussa matkustin neljäksi viikoksi rakkaani luokse Uppsalaan. Onneksi elokuussa sää parani huomattavasti, joten pääsimme nauttimaan auringonpaisteesta ja helteestä. Oli ihanaa elää ihan tavallista arkea yhdessä ilman jatkuvaa huolta siitä, että taas kohta toisen pitää lähteä jonnekin. Kaukosuhteessa ollessa yhdessä ruokakaupassa käymisenä, aamukahvit ja jopa pyykinpesun oppii näkemään aivan uudessa valossa.

Kesääni kuului toki myös perheen kanssa olemista, sukulaisten ja ystävien tapaamista ynnä muuta lomaan kuuluvaa. Kaikin puolin onnistunut kesä, jonka jälkeen tuntuu ihan hyvätä palata takaisin opiskelujen pariin.

Tänä vuonna asun siis Buxtonissa, joka sijaitsee ihan keskellä kampusta. Huonekaverin ja paikan vaihtuminen jännitti vähän, mutta onneksi tunnen ainakin jotenkuten suuren osan talossa asuvista. Seuraavien viikkojen aikana tulen varmasti tutustumaan kaikkiin vielä paremin. Meillä on tapana pitää ovia auki aina huoneissamme ollessamme, kokkailla yhdessä, hengailla vapaa-aikana toistemme huoneissa tai yhteisissä tiloissa, sekä tietysti järjestää vähän virallisempaakin ohjelmaa. Kesän aikana talo remontoitiin ja kaikki huonekalut uusittiin, joten kyllä täällä kelpaa asustaa!

Ensimmäiset kaksi päivää olivat aikamoista tuskaa helteen takia. Pitäisi varmaan osata nauttia tästä kun Suomessa syksy tulee päälle jo kovaa vauhtia, mutta 34 astetta alkaa olla jo vähän liikaa. Etenkin, kun huoneessa ei ole minkäänlaista ilmastointia. Tänään heräsin viideltä aamulla (jet lag on vielä vähän ongelma) siihen, kun ulkona sataa kaatamalla ja ukkonen jyrisee. Lämmin täällä on silti, mutta sade virkistää kuitenkin vähäsen. Tosin juuri tämän sateen takia en oikein pystynyt ottamaan kuvia ulkoa, joten saatte niitä hieman myöhemmin.




Koska heräsin niin aikaisin ja huone muistuttaa saunaa, tulin yllätys yllätys kirjastoon lueskelemaan ja nauttimaan upouudesta läppäristäni. Olen jo melko varma siitä, mitä kursseja olen tänä syksynä ottamassa, mutta saatte niistä esittelyt sitten, kun jokaisesta on ollut ensimmäinen luento. Lupaan esitellä myös huoneeni, kunhan saan sen näyttämään vähän enemmän kodilta.

Kuulumisiin, ja nauttikkaahan viikonlopusta!

5 kommenttia:

  1. Mukava taas kuulla sinusta pitkästä aikaa!

    VastaaPoista
  2. Hei,

    löysin blogisi pari päivää sitten ja ahmaisin kaiken kerralla! Olin itse vaihdossa bording schoolissa viime vuonna ja kokemus oli mahtava, houkuttaisi vähän lähteä yliopistoon jenkkeihin jos jonnekkin hyvään kouluun pääsisi. Jonkunverran itsekkin olen asioista perillä koska meillä oli pakollista college counselingiä ja oma advisorini on college councelor ja vieläkin saan ottaa yhteyttä asioissa häneen, mutta siis itse asiaan.

    Haitko muihin collegeihin jenkeissä (mahd ivy legue) ja pääsitkö sisään, ja jos pääsit muihin miksi valitsit brownin?
    Entä mietin just tota hyvätekeväsyystyöjuttuja, kun sehän ei ole kulttuurin tyylistä tehdä niin vrt jenkin, huomioko ne tälläisetkin asiat? Entä itse ainakin kun hain vaihtarikouluun suomalaisuus oli plussaa vrt paljon aasian maista tulevia, luuletko että tämä auttoi?

    Kiitos jo vastauksista ja tsemppiä loppuvuoteen! Jään seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hain muutamaan muuhun yliopistoon, en muihin ivy leaguehin. En päässyt muihin myöskään sisään (Richmondista ilmoitettiin että olisin päässyt, jos olisin etsinyt itselleni Suomesta lisää "rahoitusta", sillä koululla ei ole varaa ottaa minua sisään muuten) - epäilisin, että muissakin kouluissa sisäänpääsy jäi kiinni rahanpuutteesta, sillä pariin niistä, mihin hain, ei yleisesti ottaen ole kovin vaikea päästä sisään (jos siis olet amerikkalainen). Brown oli korkeatasoisin yliopisto mihin hain ja vaikutti muutenkin parhaimmalta, joten olisin tullut tänne, vaikka olisinkin pässyt jonnekin muualle.

      Vaikea sanoa onko suomalaisuus plussaa, epäilen vähän. Ei siitä tosin haittaakaan ole, siis muihin maihin verrattuna :) Eiköhän yliopistoilla tiedetä ettei hyväntekeväisyys yms. ole Euroopassa yhtä yleistä. Kunhan sinulla on edes joku koulun ulkopuolinen kiinnostuksenkohde, niin se varmasti auttaa jo asiaa!

      Poista
  3. ja vielä tuli sellaista mieleen tuosta rahallisesta avustuksesta, että huomioivatko ne ollenkaan että esim verotus suomessa on korkeatuloisilla suurempi kuin saman summan tienaavilla jenkeissä? Tai sitä että harvat vanhemmat säästävät jo ennen syntymää ja koko koulunkäynnin ajan rahaa yliopistoon... Kävitkö missään kouluissa kiertelemässä ennen valintaa tai hakemuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsovat kyllä tarkkaan veroilmoitukset ynnä muut, ja huomiovat pääasiassa siis käteenjäävän osuuden. Koulut ottavat myös selvää mahdollisista säästöistä. En käynyt missään kiertelemässä :)

      Poista