lauantai 27. syyskuuta 2014

Kaksi päivää elämästäni

Heips!

Tällä hetkellä makaan yksin kuumeessa sängyn pohjalla muiden valmistautuessa 250-vuotistansseihin. Tänään olisi ollut myös Brown-Harvard jalkapallopeli, ulkona 27 astetta lämmintä ja auringonpaistetta. Hieman ketuttaa, joten päätin käyttää tämän ajan kuvapostauksen toteuttamiseen. Tässä siis pieni kurkistus People's Climate Marchiin sekä ihan tavalliseen torstaipäivääni!

Sunnuntai

Aamulla herätyskello pirisi kello 4:55. Ei kai siinä auttanut muu kuin nousta. Laahustimme porukalla bussin lähtöpaikalle kaupungintalon (?) eteen.


 Bussissa tunnelma oli tiivis. Niin suloiselta kuin keltaiset koulubussit ehkä ulospäin näyttävätkin, niin sisältä ne ovat todellakin mitoitetut pienille koululaisille. Lähekkäin olevat penkit ovat kuulemma turvallisuuskysymys. Asentaisivat mieluummin turvavyöt...


Perille saavuimme yllätys yllätys pari tuntia myöhässä, sillä New Yorkissa bussi liikkuu noin 2:n kilometrin metrin tuntivauhtia. Ehdimme kuitenkin hyvin mukaan, vaikka marssi olikin jo periaatteessa alkanut.



Eteneminen oli hidasta, enkä jaksanut laahustaa koko matkaa ihmisjoukossa (ihmisiä oli kuulemma yli 200 000!). Niinpä poikkesin välillä reitiltä keskuspuistoon, Manhttanille, Starbucksiin, ja lopulta Hudson-joen varrelle lukemaan kirjaa.


Marssin loputtua olin aivan puhki, kuten varmasti kaikki muutkin osallistujat. Lähdimme takaisin kohti Providencea kuuden aikaan illalla, ja olimme lopulta perillä vasta vähän ennen puoltayötä (vaikka matkan pitäisi muka kestää vain 3,5h). Vaikka päivä oli melko raskas, oli kuitenkin mukavaa päästä vaihtelun vuoksi näkemään, millaista se elämä kampuksen ulkopuolella oikein olikaan.

Torstai


Aamu alkoi psykologialla ja kahvilla. Aiemmin olen ollut liian pihi ostamaan kahvia, mutta New Yorkissa ihastuin Starbucksin uuteen blonde roast -kahviin niin kovasti, että totesin sen olevan kahden dollarin arvoista - ainakin aikaisina aamuina. Professori puhui Freudista ja etenkin viime aikoina tehdyistä psykoanalyysia koskevista tutkimuksista. Lopulta professori ryhtyi kertomaan meille siitä, miten Hitleriä on analysoitu Freudilaisittain, ja meinasi taas innostua puhumaan yliaikaa. Psykan tunnit ovat kyllä ihan lemppareita!


Luennon jälkeen minulla oli muutama tunti vapaata, joten suuntasin kirjastoon kertaamaan ensi viikolla olevaan neurotieteen kokeeseen. Kampuksella on muutama kirjasto, mutta pidän tästä kaikkein eniten. Kirjasto on koko Providencen korkein rakennus, mutten ole itse asiassa koskaan käynyt ylemmissä kerroksissa, missä varsinaiset kirjat ovat. Minä, kuten suurin osa muistakin oppilaista, käytän hyväkseni pääasiassa pohjakerroksen lukutilaa. Niin sanottu study center on täynnä tietokoneita, sohvia ja pöytiä, ja se on jaettu eri osiin melutason mukaan. Paikka on auki kellon ympäri, joten tänne voi tulla opiskelemaan rauhassa vaikkapa aamukolmelta seinänaapurien pitäessä pippaloita.



Lounasta ennen seuraavaa luentoa. Omeletti-baari on ihan paras - sen kun täytät lapun omien mieltymystesi mukaan, ja saat haluamasi munakkaan.


Luennolla lähes puoli tuntia aikaisessa. Olenko ainoa? Näköjään en.


Vihdoin olemme päässet neurotieteessä solutasolta aivoihin asti - jee! Professori oli tuonut jopa oikeat aivot tunnille mukaan. Pelottavaa.




Seuraavaksi Lähi-itää. Tykkään tästä luokkatilasta tosi paljon, sillä se on kampuksen kaikkein uusimmassa rakennuksessa. Kivan pitsakan seinät pitävät ainakin hereillä! Olemme käsitelleet tällä kurssilla paljon melko raskaitakin aiheita, joten tänään otimme vähän rennommin ja käytimme suuren osan tunnista musiikkivideoiden katseluun. Toki tässäkin oli jonkinlainen idea takana, sillä olimme ennen tunnille tuloa lukeneet pari artikkelia siitä, miten Internetin, television ja muun median yleistyminen vaikuttaa arabimaissa.






Ruokaa, omnom.


Salille! Alakerran kuntosali ei ole kampuksen isoin eikä hienoin, mutta kätevästi hissimatkan päässä, ja yleensä erittäin hiljainen. Salilta löytyy muutama jouksumatto, kuntopyöriä, vapaita painoja ja kaikki peruslaitteet, joten miksipä sitä kauemmas lähtisikään. Täällä on mukava käydä muutaman kerran viikossa rentoutumassa ja pitämässä huolta siitä, että jaksaa kävellä kampuksen toiseen päähän vielä ensi vuonnakin.



Päivän päätteksi vielä vähän luettavaa psykologian ja Lähi-idän kursseille.

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille, toivottavasti syysflunssa ei iske teihin! Postaustoivomuksia otetaan vastaan :)

8 kommenttia:

  1. Ois kiva kuulla miten päädyit hakemaan just Browniin (harkitsitko jotain muita yliopistoja?), hakuprosessista, mitä sisäänpääsyyn vaikutti (esim. millaiset arvosanat täytyy olla) jne.! :) Ja esim. jos oot siellä jonkin stipendin avulla opiskelemassa, niin sen hakuprosessista myöskin ja ja ja niin, kaikkea tollaista käytännön asiaa!

    Toivottavasti ei oo vaivaa, oon ite vaan pohtinut tosi paljon ulkomaille opiskelemaan lähtemistä lukion jälkeen, joten ois kiva kuulla joltakulta jo prosessin läpikäyneeltä vinkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä yritän ottaa asiakseni tämän viikonlopun aikana siirtää vanhat postaukseni yliopistoon hakemisesta ynnä muusta aiheeseen liittyvästä tähän blogiin! :)

      Poista
  2. Viikon kohokohdat/haasteet postaukset ois kivoja :) Tsemppiä sinne meren taakse<3

    VastaaPoista
  3. Oi että oli taas mielenkiintoinen postaus :) Kurja että sairastuit kuumeeseen juuri nyt... mutta ku malttaa levätä, niin eeiköhän se siitä...
    Mua kiinnostaa mitä mieltä siellä luennolla oltiin nyt psykoanalyysista? Kun olen kuullut niin paljon kannatusta esim. kognitiivisien terapiamuotojen puolesta ja välillä puhutaan että psykodynaaminen terapia saisi jäädä historiaan. Joten miten siellä nähtiin vaikka juuri psykodynaaminen terapia? vai oliko aiheesta ylipäätään mitään keskustelua?

    Iloa loppuviikkoon ja tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiheesta oli aika paljonkin keskustelua, sillä professori oli itse sitä mieltä, että psykodynaamista teoriaa mollataan vähän liikaakin. Varmaan harva on sitä mieltä, että psykoanalyysi ihan sellaisenaan on kaikkein paras hoitomuoto. Freudin teoriassa on paljon aukkoja, ja se vaikuttaa nykypäivänä melko epäloogiselta ja epäuskottavalta. Täytyy kuitenkin muistaa, että suuri osa siitä, mitä tänä päivänä tiedetään/uskotaan rakentuu pitkälti Freudin ajatusten varaan, ja monia asioita on pystytty myöhemmin todistamaan ihan tieteellisesti (mitä Freud ei koskaan tehnyt). Psykodynaaminen terapia on edelleen nykytietämyksen mukaan kaikkein tehokkain, jos se toteutetaan niin kuin Freud alun perin tarkoitti. Harvalla on kuitenkaan varaa kustantaa monen vuoden terapiaa (ja harva vakuutusyhtiö/sosiaaliturva haluaa kattaa sitä), joten nykyään on ehkä käytännöllisintä keskittyä terapiamuotoihin, jotka toimivat paremmin lyhyelläkin aikavälillä. Omasta mielestäni pitäisi ehkä ennemminkin keskittyä löytämään oikea terapiamuoto eri ihmisille ja eri ongelmiin, sillä en suostu uskomaan, että yksi malli toimisi kaikille yhtä hyvin (ja tutkimusten mukaan terapeutin ja asiakkaan välinen suhde on huomattavasti tärkeämpi kuin terapiamuoto). Käytännössä valtion resurssit eivät valitettavasti riitä tutkimaan jokaista tapausta erikseen...

      Kuumetta ei enää onneksi ole, mutta nuha ja kipeä olo jatkuu - varmasti juuri siksi, kun en ole ehtinyt nukkua saati levätä juuri ollenkaan. Eiköhän tämä tästä viikonlopun aikana mene ohi, kun pääsee vihdoin vähän rentoutumaan! :)

      Poista
  4. Mun mielestä nää kuvat on nyt hyvän kokosia, kiitos! Ja tosi kiva postaus tää (:

    VastaaPoista